Nå er det ikke lenge til sommerferie. Det er jo mange som reiser på ferie med barn, og gruer seg til flyreisen, og ikke helt vet hva man bør ha med seg.

Siden jeg er utrolig glad i å reise på ferie, og frykten for å reise med baby eller barn aldri har stoppet meg. Tenkte jeg å gi noen reisetips til deg som reiser med barn. Julia er jo en bereist jente. Hun var bare 6 måndeder når hun ble med til Madeira i Portugal hvor hun nå har vært to ganger. Hun har vært mye innlands å reist. Og var bare 8 måneder når hun ble med til Thailand. Hun har vært i Amsterdam, Milano og på cruise hvor hun har besøkt mange nye steder. Her er i alle fall noen tips fra meg, som jeg har erfart nyttig.

God planlegging

Uansett hvor gammel barnet er, ligger planleggingen til grunn for om flyturen blir vellykket. Jeg har ikke hatt noen negative opplevelser med å fly med små barn. Jeg kan tenke meg at det handler mye om god pakking på forhånd. Dette gjelder også hele ferien. Man kan jo alltids improvisere hvis man har glemt noe sentralt. Men man kommer et godt stykke med god planlegging!

 

I kofferten

Hva man pakker med i kofferten kommer jo veldig ann på hvor gammel barnet er. Jeg har alltid tatt med bleier slik at det holder for hele ferien. Både badebleier og vanlige bleier. Julia benyttet bare badebleier når vi skulle bade i basseng. Våtservietter. Og ellers vanlig utstyr man har bruk for i stellebaggen. Når Julia bare var 6 mnd kjøpte vi veldig mange ella´s kitchen smoothie og fylte kofferten full slik at hun fikk to stykk hver dag gjennom ferien. Man aner jo ikke hvilke utvalg de har av slikt, og jeg var livredd for å la henne spise noe som kunne gjøre henne syk. Spiser barnet grøt er det derfor lurt å ta det også med. Inkludert et par skjeer som man selv liker å mate barnet med. Det er jo ikke alltid like bra å mate barna med t-skje. Vi måtte jo ofte mate Julia på hotellrommet. Det kan derfor være viktig å sjekke at de har vannkoker på hotellrommet.

Hver gang vi har vært ute å reist har jeg pakket alt for mye klær med. Jeg har sett for meg at hun bruker to-tre skift om dagen. Men på ferie bruker jo barnet badedrakt / uv-drakt halve dagen. Derfor har hun ikke hatt bruk for alt det jeg har tatt med. Man bør vurdere en ekstra gang om det er nødvendig å ha så mye klær med. Babycall kan være bra å ha med, uansett om barnet er 4 år eller eldre. Det er noe jeg kommer til å ta med på ferie i år også.

Med på flyet og i handbagasjen

En bæresele er et must når man er ute å reiser. Jeg syntes det var utrolig enkelt og greit, når man skulle gjennom sikkerhetskontrollen, osv. Julia fikk den søvnen hun hadde behov for, slik at flyreisen gikk utrolig mye bedre. Den er også helt ypperlig å ha med på utflukter når man er kommet frem til feriestedet.
Når Julia var liten og vi reiste på ferie ammet jeg enda, og det utnyttet jeg for alt det var verdt. Det var nesten så jeg full-ammet. Ellers hadde jeg med både Ella´s kitchen smoothie, grøt og vann på flaske. Mat og drikke til barn får man med gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg hadde Ipad med, som jeg hadde gjort klar full av underholdning. Også Flyebaby, den er helt genial når barna er veldig små! Det er en slags hengekøye som man hekter i setet foran, slik at det ble som en liten seng. Denne fikk vi ikke bruk for når vi reiste til Thailand, da vi fikk et eget sete til henne. Men den var ypperlig når vi reiste til Portugal. Da hadde jeg hendene frie, og hun sov veldig godt nesten hele flyreisen.Nå når Julia er blitt eldre har jeg kjøpt en Bedbox. Det er en liten koffert som hun kan sitte på når hun blir sliten av å gå, og slå ut som en seng på flyet. Den har vi ikke prøvd før, så jeg gleder meg til å prøve den ut! Det er en madrass inni kofferten også, med plass til leker og diverste andre gjenstander vi bør ha med.

En god matpakke er kjempe lurt å ha med. Noe man vet de liker å spise. Det er jo ikke alltid de har det beste utvalgene av mat på flyplassene, spesielt hvis man er litt kresen på hva man spiser. Det er alltid fint å ha med krise-mat i alle fall! Tegnesaker, Ipad eller annen underholdning har vært perfekt å ha med. På alle flyturene har jeg også tatt med et lite pledd, slik at hun kan balle seg inn dersom hun blir sliten og vil slappe av eller sove. Skift er kjempe lurt å ha med. Det er fort gjort å søle på seg når man er på farten, og da er det lurt å ha med ekstra skift. Og våtservietter!

Det er jo ingen hemmelighet at det gjør vondt å få dotter i ørene, når flyet letter fra bakken. Vi tygger jo gjerne tyggis, men det kan jo ikke babyene gjøre. Jeg har alltid vært svært bevisst på å gi vann/eller amme akkurat når flyet letter. Helt til jeg kjenner på meg selv at jeg ikke har dotter. Om hun ikke ville ha, så måtte hun. Når man svelger mister man dottene i årene. Derfor er det veldig lurt. Jeg personlig synes at amming fungerte best, fordi det var med på å gi trygghet samtidig som barnet fikk svelget bort dottene. Jeg husker at jeg pleide å vente så lenge som mulig med amming, helt til flyet skulle lette. Dette kan jo være en utfordring, siden barn ofte blir akutt sulten. Men jeg underholdt henne, og ga henne ”bare litt”, slik at hun ville ha mat når flyet skulle lette. Jeg kunne selvfølgelig valgt å gi henne flaske, men siden jeg fortsatt syntes amming var best og enklest, ble det det. En mors trygghet er bra for barna når opplever nye situasjoner, slik som å fly.

Jeg håper du fikk noen reisetips fra meg som du kan ta med deg på din ferie. Hvis det var noe som var uklart, så spør gjerne i kommentarfeltet :- ) Jeg fikk i alle fall lyst å pakke til ferie nå med en gang.

Karina ♥

Kommentarer (1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *