Hei på dere! ♥ Dagen godt i gang.

Vi startet dagen veldig rolig, med barne-tv i senga. Jeg kan ikke beskrive hvor mye kvalitet det er i morgenstund sammen med barnet sitt. Julia er som en sol hver morgen, og det gjør til at min dag også starter bra. Hun ler og tuller så mye, og det er gøy. Spesielt når man har en så smittende latter.

I dag rakk jeg en dusj og en kopp kaffe i sofaen før vi ble nødt til å komme oss til barnehagen. Jeg skal bare gjøre noen ærend, før helga kommer. Jeg har litt å gjøre hver helg, og helga er vell over før den har startet.

Jeg tror jeg må diske opp med Taco til middag i dag, siden det er fredag. Og da må jeg faktisk tipse dere om det beste tilbehøret til taco! Nemlig guacamole. Den kan man ha i tacoen, ved siden av, eller inni lefsa eller shellet. Men den er også nydelig å bruke til dipp sammen med nacho-chips, eller andre typer snacks. En ting tør jeg å si med hånden på hjertet. Jeg vet at mange lager den med erter, men jeg lager alltid med avokado. Denne oppskriften har jeg fått av min gode venninne som også er min kusine.

 

♥ Oppskrift til ca. 4 personer:

2-3 stk. modne avokado
2-3 spiseskjeer finhakket jalapeño
2-3 fedd presset/finhakket hvitløk
Saft av en ½ lime
Salt og pepper
En liten slump melk (2-3 spiseskjeer)

Det viktigste med denne oppskriften er at man må bruke smaksløkene og smake seg til underveis. For litt for mye av den ene tingen kan fremheve de andre smakene. Derfor er det lurt å smake underveis, slik at den blir helt perfekt. Jeg har ingen nøyaktige mål på hvor mye jeg har i, for jeg slumper alltid. Men det er en ca oppskrift.

Det jeg gjør først er dele avokadoen, ta vekk steinen og skallet. Jeg legger den så i en bolle og bruker en gaffel til å mose alt til en fin masse. Jeg pleier og la det bli noen hele biter avokado.

Så tilsetter jeg litt og litt av resten av ingrediensene utenom melka. Finhakket jalapeño, hvitløk, saften til en halv lime, og salt og pepper. Rør godt og smak til underveis.

Når du synes smaken er god, tilsetter du litt melk. Dette er bare for at konsistensen skal bli finere. Vær obs på mengden, slik at den ikke blir flytende.


Viola! Bon appetitt!

♥ Karina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *