Jeg har lenge gruet meg til jul. Ikke fordi jeg ikke liker julen, eller fordi jeg ikke synes julen er hyggelig. For julen er egentlig min favoritt høytid i året. Jeg elsker julen og alt som hører med. Men akkurat til denne julen har jeg gruet meg veldig. Det er mange grunner til det, og det har ingenting med julen å gjøre. Det er bare slik at livet har sine opp og nedturer. Jeg har hatt mange nedturer de siste årene, og kommer til å få noen flere. Men jeg håper at det kan bli slutt på alle nedoverbakker snart, og at jeg kan reise meg. Løpe opp alle de bratte bakkene som står foran meg, helt til jeg står på toppen og veiver med flagget. Helst så fort som over hode mulig. Jeg håper det i alle fall, men i denne situasjonen jeg er i nå er det ingen som kan veiver med noen flagg, for den som står på toppen har ikke vunnet. Vi har alle tapt. Jeg vil veive med et flagg som det står fred på. Fred for slutt på all krig og ondskap her i verden. Jeg ønsker fred på denne jord mer enn jeg ønsker noe annet til jul. Denne jula må jeg reise tilbake til Alta, og det har jeg ikke spesielt lyst til. Fordi det er så mye som gjør vondt der akkurat nå. Men jeg tror det blir veldig fint å treffe alle vennene mine som jeg ikke har sett på alt for lenge. Og familien min. De savner jeg. Og selve Alta, for byen i seg selv er nydelig. Spesielt når nordlyset vinker over den mørklakte byen.

Her i Oslo har jeg begynt å få Julestemning. Å ha barn i juletiden er helt spesielt, det er en gave. Det gjør noe med hele julestemningen. Man får julestemning på en helt annen måte enn når man ikke har barn. Det å våkne opp med en solstråle som er kjempe spent på å se hva julenissen har fikset i adventskalenderen. Som synger julesanger så lang som dagen er. På høyttaleren hjemme hører vi på julemusikk og gleder oss til jul. Julia gleder seg så mye til julenissen kommer, hun gleder seg over alle julelys rundt om. Det smitter. Se på barne-tv kalender hver dag, mens vi koser oss under et pledd med pepperkake i hånden.

Nå har vi fått det ordentlig koselig hjemme, leiligheten er pyntet til jul og det dufter pepperkaker. Nissene som bodde i leiligheten vår i Alta er også flyttet sammen med oss til Oslo, noe Julia synes er veldig stas. Jeg skal nok kose meg i jula, jeg skal ikke greve meg ned og la noe få ødelegge den fineste tida i året. Den tida alle skal ha noen å bruke tiden sammen med, og glede seg i hverandres selskap.

Jeg håper du har det fint og at julesteminingen har begynt å snike seg inn på deg også. ♥

Karina ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *