Du vet når du har nådd det punktet hvor du faktisk ikke orker å gå på vekta, nettopp fordi du bare vet at nå er du langt over den vekta du føler deg komfortabel i.

Du bare vet at det har blitt alt for mye sjokolade og godterispising den siste tiden. For ikke å snakke om all pizza og junk fooden. Og hvor treningen er blitt helt bortprioritert. Når du synes det er absolutt helt greit å ligge på sofaen istedenfor å trene. Eller finne på mange andre dumme unnskyldninger for ikke å få på seg treningsklærne, og dørstokkmila blir alt for lang. Da er det på tide å gjøre noe, tenke seg om å finne en slags motivasjon!

Jeg skal være ærlig å si at helt siden mai/juni har jeg ikke trent slik jeg skulle ønske jeg gjorde. Jeg har heller ikke spist slik jeg burde. Jeg har stresset med flytting, jeg har vært på ferie. Cruise med all inklusiv til alle måltider, fri bar og mat/kake buffet døgnet rundt. Det vil si at jeg har spist mye god mat og drukket vin til alt for mange måltider. Jeg har stresset mye når jeg ikke har vært på ferie. Slik at jeg har vært ganske sliten noen ganger, noe som gjør at jeg har fått mer lyst på usunn mat. Sjokolade, karbohydrater! Jeg bare elsker karbohydrater når jeg er sliten! Det har absolutt gjort noe med kroppen min. Den er ikke like spenstig som den har vært, og den er i alle fall ikke like slank! Dette er kanskje bare noe jeg ser selv (det tviler jeg på), men alle har vell sin egen vekt man trives i? Nå skal det sies at jeg ikke fokuserer så veldig mye på vekt. Jeg bryr meg mer om hvordan jeg ser ut i speilet.

Jeg ser på rumpa mi med en gang den ikke er trent på en stund. Da begynner den på en måte å henge. Og nå henger den litt mer enn den burde. Men jeg skal ikke si at den er slapp selv om den ikke er så godt trent som jeg ønsker. Den kunne jo vært like slapp som etter fødselen… DA var rumpa mi slapp, helt sykt slapp!!! Det så egentlig ikke ut som jeg hadde rumpe i det hele tatt.. Også magen min da, jeg legger veldig fort på meg akkurat på magen. Jeg har i tillegg veldig elastisk hud der, jeg har jo vært så stor i magen at det så ut som jeg skulle eksplodere når som helst. Kanskje ikke så rart jeg har litt ekstra der, men det er bare koselig med litt ekstra som minner meg på at jeg faktisk har båret fram et lite menneske til denne verden!

Ja, så når det er sagt skal jeg virkelig prøve å motivere meg selv til et sunnere kosthold, og bli flinkere til å trene. Kostholdet vet jeg er så viktig, og derfor vet jeg at dette kan bli en utfordring. Man kan jo slanke seg masse med å bare endre kostholdet. I denne perioden kan man vell si at det er her mitt problem har vært! Jeg har vært for usunn i kostholdet mitt. Men nå skal prøve å holde et sunt kosthold! Ikke spise så mye dritt, og heller kutte ned på karbohydratene. Jeg vil ikke kutte alle karbohydratene, men veldig mye. Jeg vet at når jeg spiser et høykarbo-kost, får jeg mer lyst til å spise mye rart. Jeg får en mye mer oppblåst mage, noe som ikke er så kult når man elsker å gå i trange gensere og topper. Jeg føler meg i alle fall mye bedre når jeg ikke spiser for mye karbohydrater. Jeg vet at når jeg har holdt ut noen dager uten karbohydrater, får jeg ikke lyst til å spise så mye rart. Da blir jeg kjempe flink. Da er jeg strukturert og tenker mer over hva jeg putter i munnen min! Så det er målet nå fremover, kutt ned på karboene!

Grunnen til at jeg virkelig har gått inn i meg selv nå, er fordi jeg startet dagen på Elexia Sjølyst her i Oslo. Jeg har jo som skrevet tidligere startet å trene med PT en gang i uken. Så i dag startet jeg en økt med Vegard. Vi tok en bodyanalyse, hvor jeg fikk helt sjokk! Jeg har jo seriøst ikke veid så mye siden jeg var høygravid!!!! Det er helt sjukt. Men jeg var veldig tynn da jeg var gravid da, og hadde ingen muskler. Men uansett, jeg fikk sjokk. Jeg er virkelig nødt til å skjerpe meg. Jeg kan ikke veie nesten like mye som da jeg var høygravid, uten å være det!!! Det blir for dumt. Men jeg skal ikke legge fokuset på vekt, for jeg vet at musklene veier mye mer enn fett, og jeg trente aldri før eller mens jeg gikk gravid. Jeg digger å trene med min personlige trener Vegard. Han presset meg skikkelig i dag, og fikk meg til å trene skikkelig hardt. Så nå håper jeg at jeg kan bli flink å spise riktig slik at jeg når målene mine! Trening får meg i så godt humør. I tillegg er det ligg gøy at jeg på en måte trener mot et mål nå, fremfor å bare trene for å gjøre det. Nå skal jeg nemlig bli fit, jeg skal bli ript. Jeg er bare så motivert å kommer ordentlig i gang nå!

Jeg håper jeg kan motivere deg til å bli med meg på denne utfordringen. Det er jo ikke lett å legge om livsstilen alene, og håper kanskje du vil bli med meg! Eller om du vil dele frustrasjonen din med meg, når sjokoladen holder på å ta overhånd! Sammen kan det jo bli mye enklere å nå målene sine!

Ønsker deg en super fredag og en fin helg ♥

Karina ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *