For en liten stund tilbake fikk jeg en rar melding på facebook.

Det var fra NRK, de hadde blitt kjent med en applikasjon som ble lagt mye vekt på i media. Discord, appen for gamere var blitt brukt til å dele nakenbilder av jenter fra hele Norge, delt opp i fylker. Her ble det delt fullt navn, personlig informasjon og bilder av jenter. Det var ikke bare nakenbilder som ble delt, men dristige og grove bilder av jenter. Det var også normale bilder av jenter, der det ble spurt om nakenbilder.

Meldingen jeg fikk på facebook, gjorde meg helt rar. Det var delt bilde av instagram-kontoen min på denne applikasjonen, med spørsmål om noen hadde nakenbilder av meg. Hvorfor skulle noen ha interesse av dette? Det første som slo meg var at jeg var skjele glad for at det ikke finnes slike bilder av meg. For hadde det vært nakenbilder av meg der ute, hadde jeg blitt veldig nervøs!

Et slikt bildedelingsforum er ikke til å unngå i dagens samfunn, ukulturen vil fortsette å spres på ulike andre sosiale medier. Jeg vil legge fokuset på viktigheten med å ikke ta slike bilder. Viktigheten med å ikke la noen andre ta slike bilder av deg. Og viktigheten for å ikke dele slike bilder av deg selv. Jeg skjønner at man kan bli fristet til å sende dristige og nakne bilder til en flørt eller kjæreste, men gjør deg selv en tjeneste og la være. Ikke send en snap av rumpa eller puppene dine selv om gutten kanskje ber om det. Jeg snakker til deg som går på ungdomskolen, videregående, deg som er uvitende om hvilke konsekvenser dette faktisk kan gi, både nå og i senere tid. Du kan ende opp på et slikt forum akkurat som meg. Du kan være på disse forumene uten selv å være klar over det. Jeg var jo på denne appen, og var overhode ikke klar over det før NRK kontaktet meg. Jeg priser meg lykkelig for at det ikke finnes slike bilder av meg og at det kun var screenshot fra instagram-profilen min, men det var fortsatt mitt fulle navn og mitt bosted. Tenk om det faktisk hadde vært bilder der ute som var blitt delt av meg, det hadde gitt meg utrolig store konsekvenser. Jeg som i dag er mamma, et forbilde for min datter. Hvordan hadde det gått med meg når jeg søker jobb og arbeidsgiveren finner den slags informasjon om meg? Hvilke signaler blir sendt og hvor store konsekvenser kan det gi?

Håper dette innlegget får deg til å tenke to ganger før du tar eller lar noen andre ta dristige eller nakene bilder av deg. Tenke deg om to ganger før du sender det bildet til flørten du kanskje er kjempe forelsket i og ønsker å imponere. Gjør deg selv den tjenesten.

Hvis du vil lese mer om denne saken kan du klikke deg inn på NRK og IFinnmark.

Ha en fin ettermiddag<3

Kommentarer (2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *