På denne tiden av året er det ofte vanskelig å holde motivasjonen til trening oppe. Bare tanken på å komme seg ut døra for å røre litt på seg, kan være nok til at man blir liggende under et pledd foran TV-en med sjokoladeplata i hånda. Slik er det i alle fall for min del, spesielt på denne årstiden. Det blir mørkere og kaldere. Man pakker seg helst inn i så mye klær som mulig, og gjemmer seg bort. Man trenger ikke å tenke på bikini eller baris kroppen. Hva er liksom vitsen med trening da?!

Dette året har jeg sett hvor viktig trening er for meg. Spesielt den siste tiden hvor jeg ikke har hatt det spesielt bra. Hvis ikke jeg hadde presset meg til å dra på trening vet jeg ikke helt hva det hadde blitt av meg. Det kan være utfordrende å presse seg selv på trening, og det er ofte lett og sluntre unna. Derfor har jeg valgt å trene med personlig trener. Det gjør til at jeg må forholde meg til tidspunkt og avtaler. Jeg kan jo ikke sluntre unna når jeg vet at han venter på meg. Jeg har i alle fall hatt svært god effekt av å ha en som pusher meg til og på trening.

Jeg elsker å trene, spesielt når jeg har mye å gjøre. Da går faktisk ting veldig mye bedre. Når jeg trener blir jeg så glad. Jeg kan le og tulle dagen lang. Husarbeidet blir som en lek. Jeg blir mye mer aktiv uten at jeg trenger å gjøre en innsats, det bare blir sånn. Overskuddet renner nesten over. For ikke å snakke om hvor deilig det er å føle seg vell også. Men jeg skal være ærlig, det er ikke alltid lett å holde motet oppe. Det som motiverer meg aller mest er følelsen jeg vet jeg får etterpå. Jeg vet at jeg blir like glad som om jeg skulle vært stupforelsket av treningen. At jeg blir strammere er absolutt bare et bonus. Jeg blir både sprudlende og glad. Livet blir så mye bedre med trening. For meg handler mye av det jeg gjør i hverdagen om å ta vare på meg selv, holde meg glad og være den positive jenta jeg liker å være. Derfor er treningen høyst oppe på prioriteringslista mi. Jeg blir en bedre person når jeg trener. Jeg er også en jente som har hatet trening i mange år, og aldri sett behovet for å røre meg.

Jeg har vært både tynn, på den vekta jeg ønsket å være og hatt noen kilo for mye. Men jeg har aldri vært så fornøyd med kroppen min som jeg er nå. Hvis jeg stod i speilet kunne jeg alltid se på meg selv å si at jeg skulle ønske jeg hadde litt større rumpe, litt smalere midje og litt mindre og mer her og der. Det er ikke så rart slik et fokus på kropp det er i dag og jeg vil tro veldig mange unge og voksne sliter med sin egen selvfølelse. Når jeg ser meg i speilet nå er jeg fornøyd. Jeg har lært meg å akseptere den kroppen jeg har. Vi alle har bare en kropp, og alle er forskjellige. Det er derfor viktig at vi aksepterer oss selv uavhengig av hvordan vi ser ut i forhold til hverandre. Når jeg ser meg i speilet er ikke fokuset på hva jeg er misfornøyd med lengere. Men heller hva jeg er fornøyd med. Og trening har hjulpet meg dit! Jeg er meg. Med noen kilo for lite eller for mye, så er jeg alltid Karina Haukland, og det kommer jeg til å være bestandig, helt til jeg dør. Det jeg vil fram til er at alle kan finne motivasjon ved trening, enten det er fordi du har det vanskelig og ønsker å bli i bedre humør, eller trenger overskudd til arbeidsoppgavene dine, eller ønsker et bedre selvbilde. Det er bare å sette i gang, jeg lover deg at du ikke vil angre! Jeg er et rent bevis på at trening er bra for både kroppen og helsa!

Karina ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *