Hei på dere! For en stund tilbake var det mye oppstyr i media, om appen Discord. Der menn delte nakenbilder av jenter, delt opp i fylker.

Det var forskjellige bilder av jenter som ble delt, noen hadde guttene selv tatt for eksempel under samleie med andre jenter. Andre hadde jenter tatt av seg selv. På denne appen var det også mange som etterspurte nakenbilder av jenter. Det var noen som hadde screenshotet min instagram profil, og etterspurte nakenbilder av meg. Jeg ble i ettertid intervjuet av NRK og jeg delte mine erfaringer om dette. Jeg har skrevet et innlegg om dette tidligere, som du kan lese HER. Jeg vil også poentere av det IKKE finnes slike bilder av meg.

Jeg fikk en kommentar fra en av dere lesere, på innlegget hvor jeg ønsker noen å dra på ferie sammen med. Der jeg har lagt ut bilder av meg selv i bikini. Du kan lese innlegget HER.

Er ikke de fleste bildene du har hær slike som du sa til avisen at ingen hadde av deg?
Synes det er litt Dobbel moralsk, kan du skrive litt om det. Hva synes du selv er for lettkledde bilder for Internett?

Jeg vil med dette innlegget forsøke å svare best mulig på dette. Disse bildene som jeg la til i innlegget mitt om ferie, synes jeg er normale ferie bilder. Alle sprader rundt i bikini på sommeren, og jeg synes ikke at det er noe galt i å legge ut bilder av seg selv på en strand i en bikini. På stranden finner man jo også jenter som soler seg toppløs, hvorfor skal det da være galt å legge ut et bilde av seg selv i bikini, når du går slik i offentligheten på stranden?

Når jeg hører ordet nakenbilder, så tenker jeg på nakenbilder. Jeg tenker på bilder som jenter og gutter tar av seg selv, og sine edle deler. Jeg er ikke naken på bildene, selv om jeg har lite klær på meg på noen av dem. Jeg har bikini på meg, og jeg er på en plass hvor alle har bikini eller badetruse. Derfor vil jeg si at settingen på hvorfor bildet er tatt er helt uskyldig. Disse bildene jeg har lagt ut er ikke tatt for at jeg skal sende det til noen, slik at de skal masturbere. Nei, de er tatt uskyldig for å minne-gjøre en perfekt ferie.

Det er utrolig mye rart som florerer på internett. Det er mye porno og det er bilder som er delt av jenter og gutter, som selv ikke har ønsket at disse bildene skal komme ut. Hvis jeg ønsker å legge meg selv ut i bikini til så mange mennesker, er det jo en selvfølge at jeg ikke selv ser på dette som nakenbilder. Jeg mener nakenbilder er bilder der kanskje unge jenter sender bilder av puppene sine, eller andre private deler av kroppen sin. Eller gutter som gjør det samme. Jeg personlig har aldri synes det har vært helt greit. Og jeg har derfor ikke tatt eller delt slike bilder, og kjærestene mine har heller ikke fått tatt slike bilder av meg. Jeg tror det er viktig å være bevist på hva man selv ønsker å dele av sin egen kropp. Det er utrolig viktig å ikke dele bilder av seg selv som man ikke ønsker at hele verden skal se.

Hvis jeg deler et bilde av meg selv på Instagram, på Snapchat eller her på bloggen, er jeg fullt klar over at hele verden kan se det. Og det bør man også være når man bruker Snapchat. Alle har jo vært forelsket. Kjent på at man så inderlig ønsker å imponere den kjekke gutten, eller den nydelige jenta. Kanskje man bare er ung. Men man sitter der og flørter, og bildene blir drøyere og drøyere. Og plutselig så sender man bilder av puppene eller andre personlige kroppsdeler. Alle kan gjøre feil. Men mange av de nakenbildene som blir delt på internett, er jo nettopp slike bilder. Hvorfor blir det delt da? Jo kanskje fordi jenter og gutter ikke er beviste nok. Det var jo kanskje du som sendte akkurat det bilde til gutten eller jenta som du er så forelsket i. Han screenshotet det, og sendte det til kompisene sine, og de sender det videre og videre, og før du vet ordet av det, ja så ligger det fullt og helt synlig til hele verden.

Jeg snakker til deg som går på ungdomskolen, videregående, deg som er forelsket eller bare vil imponere, deg som ikke ser konsekvensene av slike bilder. Det er ikke greit at noen tar bilder av deg naken, uansett hvor mye de savner kroppen din når du ikke er tilstede. Det er utrolig viktig å tenke seg om to ganger før man trykker send på et bilde du ikke vil se i avisen, eller i offentligheten.

Karina♥

Kommentarer (3)

 1. I loved your bikini pictures and you are right, if you’re on the beach on vacation or at a pool or lake why wouldn’t you wear a bikini or swimsuit. Everyone else is…nothing wrong with that at all…

 2. Hei, jeg vokste opp uten telefoner. Jeg har aldri tatt nakenbilder av meg selv (hvorfor skulle jeg det..?) og jeg vet ikke om noen jeg kjenner som har tatt nakenbildere av seg selv.

  Poenget mitt er, det eneste du trenger å gjøre for å unngå nakenbilder av deg selv på nettet, er ingenting. Du trenger ikke å gjøre noenting, ikke ta bilder. Det er jo kun de siste 20 årene dette har blitt normalt, folk gjorde ikke slikt før og de klarte seg fint. Nå skal alle drittunger kle av seg, ta bilder og sende bildene rundt. Også begynner de å gråte når bildene dukker opp på internett? Dere ber jo om problemer, dere lager alle disse problemene selv.

  En ting jeg alltid har lurt på; hva gjør folk som deg med nakenbildene? Jeg har aldri hatt bruk for et nakenbilde av meg selv, så det er umulig å forstå hvorfor 17-åringer på død og liv må vise frem fitta si til alle. De yngre generasjonene er nok litt ødelagt i hodet desverre. Og dere er sinnsykt bortskjemte, aldri ta ansvar for noenting, bare kreve og kreve.

  1. Jeg er helt enig i alt du skriver. Det viktigste man må huske på i denne verden vi lever i, er å være bevisste på hvilke valg man tar på internett. Være bevisst og klar på på at om man velger å disponere seg så har det sine konsekvenser. Jeg har aldri tatt nakenbilder, og har ikke delt bilder jeg selv ikke mener er greit for offentligheten, så for meg er ikke dette et problem. Men jeg har forståelse for at det er et problem for mange ungdommer i dagens samfunn.

   Ønsker deg en fin dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *