I dag ønsker jeg å sende en julehilsen til Alle mine lesere, deg som en sjelden gang titter innom, deg som ofte leser, eller du som aldri har vært her før. Deg som leser fordi du liker bloggen min, eller deg som leser fordi du ikke liker den. Jeg vil sende en hilsen til alle som jeg kan nå ut til.

I dag er det julaften. Den dagen der ingen burde være alene og ensom. Den ene dagen i året man samler familien, vennepar, eller andre nære personer for å feire den ene dagen i året mange betegner som den fineste dagen. Den dagen mange har sett fram til i lang tid. Kanskje på grunn av at det er fint å samle familien og bare kjenne på julestillheten, den gode maten som man spiser eller fordi man har ønsket seg noe fint i julepresang. Mange gleder seg av mange gode grunner og veldig mange gruer seg også. Veldig mange forbinder jula med den fineste tida i året, mens andre den verste tida. I dag er det julaften, den dagen hvor følelsene hos oss blir ekstra sterke. Den dagen som gjerne vekker minner fra barndommen, gode som vonde. Den kan få oss til å tenke og reflektere over livet, alt vi har opplevd gjennom barndommen og ungdomstiden. Tenke på alle julehøytidene gjennom livet og alle de kjære vi har rundt oss og de kjæreste vi har mistet.

Jeg ønsker å sende en ekstra tanke til alle som ikke har det så greit i julehøytiden, og som spesielt synes julaften er vanskelig. Deg som ikke har noen å feire sammen med, deg som føler ensomhet når alle andre gleder seg. Jeg tenker på deg som ikke har et tak over hodet, som bruker dag som natt og streber etter nok penger til livets opphold. Deg som føler at julen er slitsom fordi pengene til julegavehandlingen ikke strekker til. Deg som har en klump i magen fordi listene ved julegavene ofte er blitt mye høyere enn hva pengeboka kan klare. Jeg tenker på deg som er syk, og kanskje ligger på sykehuset og ikke helt vet hvordan fremtiden ser ut. Jeg tenker også på familien rundt nettopp deg. Jeg tenker på deg som har mistet mannen eller kona di, en sønn eller datter, kjæreste, venn, venninne, nær familie, besteforeldre. Deg som står foran en gravstøtte og tenner et lys hos den du elsker, den som betydde hele verden for deg. Den som stod deg nær. Jeg tenker på deg som streber for å holde igjen tårene når alle andre har det fint sammen med familien sin.

Jeg tenker på alle de som opplever naturkatastrofer, krig, fattigdom og vondskap. De som mister deres hjem, år etter år. De som mister alt de har og lever på flukt. Jeg tenker på deg som har flyktet hit til Norge og ønsker fred på jord mer enn noe annet. Deg som ønsker å bli tatt i mot av det norske folk, som kanskje ikke har fått tilpass enda. Deg som ikke ønsker noe annet enn å treffe familien igjen. Deg som vet at familien er borte, og aldri kommer til å treffe dem igjen. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe, gjøre slik at alle i hele verden hadde det bra. Jeg skulle ønske jeg kunne stille opp, stoppe all krig og vondskap, alle naturkatastrofer som gjør det svært vanskelig for mange mennesker å leve. Deg som lever fattig og ikke har nok penger til mat, eller der det ikke er mulig å få tak i mat.

Jeg tenker spesielt på alle de barna som må se foreldrene sine bytte personlighet i jula. De barna som får en vond klump i magen fordi foreldrene og familien drikker seg fulle i jula. De barna som må bli vitne til krangel, og vondskap. De barna som ikke har det så greit i sitt eget hjem. Julehøytiden bringer ofte med seg ekstra kos, noe som ofte betyr at familien gjerne drikker alkohol til maten. Jeg tenker på barna opp i dette, som kan se at mamma eller pappa ikke klarer å snakke på samme måte som di pleier, eller som plutselig snubler over en stol. Som kanskje er lett irritabel, eller glemmer å se barna. Jeg synes det er greit å drikke alkohol med måte. Et glass er nok foran barna. Jeg håper alle barn i hele verden får en fin og minnerik julaften, med foreldre og familie som husker på at dette er den fineste dagen i året for både barna og de voksne. Og at denne dagen fort kan bli til den verste dagen for barna, bare ved å se foreldrene eller familien sin endre personlighet.

I dag vekkes mange minner og tanker. Og jeg tenker spesielt på deg som har noe du minnes ved som er vondt. Om du var barn eller voksen. Jeg håper jula blir fin for deg som har det vanskelig, deg som har gledet deg til jul, deg som ikke fikk feire sammen med de du er glade i, deg som er på jobb i dag, og deg som er syk og skulle ønske at du var frisk. Jeg vil med dette ønske alle rundt meg, venner, venninner, familie, klassen min, alle jeg kjenner og ikke kjenner, alle mine lesere en riktig fredfull og god jul. Måtte julehøytiden din bli fin ♥

Karina ♥

Kommentarer (1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *