Nå i disse juletider er det mye festligheter og sammenkomster med både venninner, kompiser og vennepar. Noen dager samles vennene til spillekvelder, mens andre dager vil kompisgjengen eller venninnegjengen møtes for å ta seg en bytur, uten alle kjærestene hengende på slep. For hvem synes vell ikke det er hyggelig å møte alle venninnene og kompisene alene en kveld, koble litt av og catche litt opp med gjengen sin? Skravle med de om akkurat det man har lyst til, og snakke om gamledager uten at en kjæreste sitter sjalu på sidelinjen og spidder deg med øynene.

Vi alle har kanskje kjent på følelsen av at man har lyst til å være hjemme sammen med kjæresten, mens han eller hun kanskje vil ut å treffe noen venner. Sjalusien som kommer snikende bakerst i ryggen og tar noen gang overhand. Eller så har vi vell alle opplevd å være den som har lyst å dra ut, mens det sitter en trist å lei kjæreste hjemme som lager enormt dårlig samvittighet på deg som gjør til at man ikke helt klarer å kose seg. Jeg tror veldig mange kan kjenne seg i igjen i den vonde sjalusien, og alle bildene og historiene man selv kan klare å lage et bilde av når kjæresten borte.

Jeg tror ikke man kan tvinge noen til å være hos deg, eller skape dårlig samvittighet fordi kjæresten har lyst å være med vennene også. En kjæreste er som en fugl som du har i handa. Du må mate den, stelle den, gi den kjærlighet, slik at når den flyger av sted, ønsker den å komme tilbake til deg med en gang. Hvis du holder fuglen fast, og tvinger den til å være i handa di, vil den fly så fort den får sjansen og da er det absolutt ikke sikkert at den noen gang vil komme tilbake.

Jeg har kjent på det, særlig da jeg var yngre. Jeg var kanskje den jenta som ble sjalu og trodde hele tiden at kjæresten min kom til å være utro hvis han dro på en bytur. Etterhvert som jeg ble eldre valgte jeg å si til meg selv at jeg vil mye heller sitte å se på en film alene en lørdags kveld enn å tvinge noen til å sitte der sammen med meg, trippende etter å dra ut. Det er utrolig viktig å ta vare på kompiser og venninner, de er den familien man selv velger. De er der for deg når du har det vanskelig. Det er de som er der hvis du en gang mister kjæresten. Det er viktig å ta vare på dem, og huske på å prioritere dem også, selv om man har en kjæreste.

– Bilder tatt av Pau Photography

Jeg håper du har en fin romjul og at festlighetene ikke har tatt overhand.

Karina ♥

Kommentarer (3)

  1. Så sant. Har selv opplevd å miste en venn av motsatt kjønn pga. Samboerene våre på begge sider, tror at vi har holdt på. Det er vondt å miste en man har hatt god kjemi med… men ikke mye å få gjort.
    Flott innlegg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *