I dag samlet venninnene mine seg for en babyshower til ei av jentene som skal bli mamma. Vi klarte å overraske henne skikkelig, og hun ble stående med haka i gulvet en god stund før hun klarte å forstå hva vi hadde stelt i stand for henne. Hun ble veldig sjokkert og glad for at alle plutselig var samlet i stua hennes. Vi turte ikke rope surprise så høyt at hun plutselig skulle begynne å føde, eller om vannet hennes skulle gå. Men det var skikkelig koselig! Det er gøy at flere av venninnene mine er begynt å få barn. Jeg var jo først av alle, for jeg var jo bare 21 år da jeg ble mamma. Så endelig kommer de andre jentene etter. Babyshoweren i dag minnet meg veldig om da jeg skulle bli mamma. Da fikset jo de samme jentene babyshower for meg også.

 

Jeg husker spenningen når man ventet på å bli mamma. Telte hver eneste dag og hver eneste uke, nærmere termindato. Helt uvitende om den nye tilværelset og det nye livet som mamma. Helt uvitende om hvordan følelsen av å føde et barn er. Ingen aning om hvor mye arbeid det faktisk er å få barn. Man ventet bare på å få kose med den lille babyen som man kunne kjenne nærmest seg selv i hele verden uten at man visste hvem det var. Ingen aning om hvor mye kroppen skulle gjennom for å få dette barnet. Både før, under og etter graviditeten. Alt kroppen måtte slite med, som ingen andre snakker om.

Når man blir mamma omstilles livet til en helt ny tilværelse. Det som er så bra med å være gravid i hele 9 måneder er at hodet klarer å bli mentalt forberedt på det nye livet som venter. Det er så mange tanker og følelser, man er så spent på hva som venter. Man klarer nesten ikke vente på det lille nurket som skal overta huset annkommer familien. Jeg husker at det virket som jeg var gravid i flere år, jeg var så utålmodig og lengtet etter lille jenta mi. Jeg har planer om å lage noen ordentlige innlegg til dere om graviditeten min senere. Jeg har skrevet veldig mye ned mens jeg var gravid og etter.

Jeg håper dere har hatt en fin dag og at dere nyter julefreden. Nå skal jeg bare slappe av og la dagen i dag og i går få synke.

 

Karina ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *