Nå i kveld ble jeg nødt til å sitte å se på bloggerne, jeg bare digger det.

Det er rart hvor gøy og underholdende det er å se på hva andre gjør og hva de bruker dagene sine på. Jeg ville gjerne sett på bloggerne resten av kvelden liksom.. Det er noe rart akkurat det med blogger. Hvordan man blir påvirket av alt som blir skrevet og alt som idylliseres med nydelige bilder. Når man leser andre sine blogger lever man seg liksom litt inn i livet deres. Man føler egentlig at man blir kjent med personen og menneskene, uten at man egentlig gjør det. Man blir på en måte veldig glad i de menneskene som man liker godt. Det er litt spesielt egentlig.

Jeg husker for noen år siden. Da leste jeg bloggen til Caroline Berg Eriksen. Jeg levde nesten gjennom livet hennes. Jeg husker hvordan jeg åpnet bloggen hennes hver dag, flere ganger om dagen, og sammenliknet mitt liv med hennes. Jeg ønsket å kjøpe alt hun hadde kjøpt, jeg ville gjøre alt slik hun gjorde det. Hun ble på en måte et lys i hverdagen min, som en venninne jeg var utrolig glad i. Jeg startet å lese bloggen hennes da jeg ble gravid. Det var fordi vi ble gravid samtidig, og alt hun skrev kunne jeg kjenne meg veldig godt igjen i. Jeg bare elsket å lese bloggen, og følge livet hennes. Jeg sammenliknet mitt liv med hennes i mange tilfeller. Denne bloggen er vell kanskje en av de få jeg leser i dag, nettopp fordi jeg er blitt så glad i henne.

Det er rart hvor påvirket man kan bli av forbildene sine. For det er absolutt realitet at mange av oss har forbilder! I dag leser jeg ikke så mange blogger, men jeg ser opp til mange, og drømmer meg ofte bort i andres liv. På tv, i filmer, på instagram osv. Men ikke i nærheten av hva jeg gjorde da jeg var yngre. Det er utrolig viktig å huske på at det som fremstilles på nett og på tv ofte ikke er realiteten. Jeg for eksempel, jeg deler mye av meg selv, og mye av hverdagen min. Men egentlig bare en brøkdel. Jeg knipser jo ikke bare et bilde å legger det ut. Jeg tar jo ikke bare et bilde av meg selv når jeg ser helt forferdelig ut å legger det ut på bloggen min. Og mesteparten av tiden ser jeg jo ikke så veldig fresh ut som jeg gjør på bloggen min. Jeg legger jo heller ikke ut bilder av leiligheten min når den er bomba. Og det er den jo hvert fall 70 % av tiden. Hver gang Julia våkner, havner jo lekene i stua for eksempel. Jeg rydder ikke alltid opp middagstallerkenene før Julia har lagt seg på kvelden. Og noen ganger kan jeg til og med legge meg på kvelden uten å rydde leiligheten.

Jeg vet ikke helt hva jeg vil fram til med dette innlegget, men jeg tenker at det er viktig å ikke sammenlikne seg selv for mye med tv-kjendiser, blogger, instagram-profiler og filmer. Det er lett å bli påvirket av forbildene sine, og da er det lett å føle seg mislykket siden mange fremstilles som ”perfekt”, og at man lever det perfekte liv. Det er IKKE realiteten. De aller fleste vil kun vise seg fra sine beste sider, og man vil kun vise det man selv er fornøyd med. Derfor tror jeg det blir mange ”perfekte” liv der ute, men som kanskje er helt mislykket egentlig. Men samtidig er det utrolig godt å leve litt inn i andres liv også, glemme sitt eget litt. Leve litt gjennom andre, og drømme seg litt bort. Akkurat som jeg gjorde akkurat nå, ved å se på bloggerne.

Jeg er stuptrøtt og skal finne senga nå. For jeg har nemlig vært på trening i dag igjen. Ønsker deg en god natt ♥

Karina ♥

Kommentarer (1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *