Har du besteforeldre eller oldeforeldre som lever, eller kanskje foreldrene dine er på sine siste år? Da er du er heldig, fordi du fortsatt har mulighet til å snakke og treffe dem. Du kan fortelle at du er glad i dem. Det er en fin dag å ta en telefon på, eller et besøk, fortelle om dagen din, lytte til hvordan deres dag har vært. Fortelle at du er glad i de. For hvem vet når det er for sent til å gjøre akkurat det?! Jeg vet ikke, ikke du heller. Hva sitter man igjen med når man mister noen som kanskje står deg nærmest? Det er i hovedsak opp til deg. Skape gode minner, gode samtaler. Latter. Fortellinger og historier om livet. Få høre om deres fortellinger fra det de har opplevd gjennom livets skole. Alle erfaringer jeg aldri har fått, eller kanskje vil aldri vil oppleve. Krig. Sorg. Kjærlighet. Vennskap. Familie.

Jeg vet at en telefon betyr mye, et besøk også. For hva skjer når de plutselig en dag er borte.  Hvorfor tok man seg ikke tiden til enliten telefon eller et besøk når man enda hadde mulighet? Hva var det som var så viktig?! Det koster så lite, men betyr så mye. En liten setning som jeg er glad i deg. Det er alltid fint å avslutte en samtale på en god måte. En klem. Det varmer et eldre og et ungt hjerte. Jeg er så utrolig glad for at jeg har alle mine besteforeldre i livet enda. Det er en gave, og de betyr utrolig mye for meg. At jeg kan ringe når jeg måtte ønske det, om jeg har noe å gøy å fortelle, er lei meg eller glad, eller om jeg bare ønsker å høre stemmene deres. Jeg bor langt unna alle mine besteforeldre nå. Da er telefonen en fin oppfinnelse. Når jeg bodde i Alta hadde jeg bestemor og bestefar på mor-siden nært meg, å kunne besøke dem når jeg måtte ønske. De er som mine ekstra foreldre. Heldigvis er de bare en flytur eller telefon unna, men det er rart å ikke kunne besøke dem når jeg måtte ønske det. Bestemor og bestefar på far-siden savner jeg veldig mye. De ser jeg sjeldent. Alt for sjeldent. De har en spesiell plass i hjertet mitt. De minner meg om min pappa som forlatte meg og oss alt for tidlig. De vekker sterke minner i meg, som jeg mange gang har glemt at jeg har. Det er så fint å se på bestemor, for jeg synes hun likner så på pappa, og det varmer hjertet mitt ♥

Gjør deg selv en tjeneste og ring dine kjære, besøk dem før det er for sent. Man vet aldri når noe uventet skjer. Aldri avslutt en samtale med å være uvenner eller sint. Skvær alltid opp. Still opp for de som trenger deg, det koster så lite, men betyr så mye.

 

Karina ♥

Kommentarer (1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *