Så var dagen før lille juleaften her. Desember måned har gått i rekordfart, og jeg blir stresset over at dette året allerede er over. Jeg har jo nettopp klart å slutte å skrive datoer med 2016 bak. Endelig har jeg lært meg til at vi faktisk er i 2017, og nå skal jeg huske på å skrive 2018. Men det gjør meg veldig glad at dette året også snart er ferdig. Men før nyttår skal vi jo feire jul. Selv om jeg er sånn passelig kvalm av hele situasjonen min her i Alta, skal jeg nok klare å hygge meg her sammen med familien min og vennene mine. Det er noe jeg har bestemt meg for, om jeg vil eller ikke.

Mange ganger må man prøve å se helheten i situasjonen man befinner seg i. Har man det vanskelig eller gjør man det vanskelig for seg selv? Det kan det være lurt å prøve å finne ut om man selv er en stein for at vannet ikke renner slik man ønsker at det skal. Hvis du ser for deg en bekk eller en foss som renner, og plutselig er det en stein i veien som er til hinder for at vannet skal renne fritt. Kanskje er jeg en stein i veien for meg selv, slik at jeg ikke klarer å hygge meg, eller glede meg til jul? Er det mine tanker i mitt hode som gjør at jeg synes jula er vanskelig dette året. Er det min tankegang som forhindrer meg i å kose meg når jeg er i Alta?

Jeg tenker at det er viktig å se på kommunikasjon som en sirkulær greie, alle situasjoner har en grunn. Måten jeg snakker til mennesker er alltid satt i en kontekst. Kanskje virker jeg super avvisende når jeg møter kjente mennesker, men egentlig har jeg bare en dårlig dag, eller har noe å tenke på, eller kanskje ikke ser personen. Vi er jo alle svært forskjellige, og noen ganger tror jeg at jeg er en stein for meg selv. Kanskje en stein for andre mennesker også. Da tror jeg det er det lurt å sette seg ned, puste litt og gå litt inn i seg selv. Hva kan jeg gjøre for å ikke være til hinder for meg selv? Jeg startet med dagen i dag. Jeg ville egentlig bare ligge under dyna mi. Ikke la noen forstyrre meg, se på en serie inne på et mørkt rom. Men hjelper det meg akkurat nå? Hva er det jeg egentlig trenger for å bli glad? Jeg trenger å ikke stresse, jeg trenger å bli ferdig med alt jeg må gjøre før jul, også trenger jeg å lytte til meg selv.

Tenk deg at du har det vanskelig, kanskje har du en dårlig dag. Hvorfor? Hvor startet din dårlige dag? Var det fordi du snakket med ei sur dame i en butikk, kanskje noen maser på deg. Hva kan man gjøre med seg selv for å gjøre dagen til den beste i hele verden, både for seg selv og de rundt? Jeg tenker i hvert fall at man hele tiden må tenke på de rundt seg, selv om man har det vanskelig. For dårlig humør smitter, og jammen smitter godt humør også. Det er viktig å gjøre det beste man kan ut av situasjonen man er i hver eneste dag, og huske på at man kan gi mange et smil om munnen hvis man bare er i godt humør.

Nå er jeg snart ferdig meg julegavene. Jeg har bare to igjen faktisk, og det er jeg utrolig fornøyd med. Resten tar jeg i morgen, for i dag har jeg stresset alt for mye. Nå ligger jeg langflat og titter på det nydelige juletreet, og skulle ønske jeg kunne være like glad som alle andre rundt meg hver eneste dag.

Karina ♥

Kommentarer (2)

  1. Meldes om uvanlig varm jul i store deler av landet fra Lindesnes i Sør Til Nordligste Nordland
    Bjerkvik med en Sørvestlig kuling og Mye Regn Og temperaturer opptil maks +15 grader. i Hele
    Nord Norge og Spitsbergen Uten at Nordland blir det Nordlig og Nordøstlig værtype med
    kuling og kanskje storm, mye snø, en del snøfokk og temperaturer under 0 grader og Kaldt vær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *