Det har akkurat vært påske, og i den forbindelse spiser jo mange lammelår.

Det gjorde i alle fall jeg. Og det som er så fint er at man kan lage en nydelig middag med restene som blir igjen. Jeg tenkte jeg skulle gi dere min oppskrift på en lammegryte som er perfekt å lage etter en lammelårmiddag. Det blir en helt nydelig smaksopplevelse, og jeg håper du vil prøve å lage denne gryta!

Karina´s Lammegryte

  • Ca.1,5 l vann i en kasserolle, sammen med restene fra lammelåret, inkludert beinet.
  • Kok god kraft av kjøttet ca. 1 time.
  • Rens og skjær kjøttet i terninger.
  • 1-2 bokser med hermetisketomater.
  • 1 bunt med vårløk
  • ca. 5 Charlott løk i båter
  • ½-1 glass sølvløk.
  • 1 paprika
  • 1 glass grønne oliven
  • 1 pakke Cherry tomat i båter
  • Tomatpure
  • Worcestershire-saus
  • Soyasaus
  • Chili
  • Salt og pepper
  • 1-2dl eplejuice
  • Har du rester av sausen etter lammelårmiddagen er den også kjempe god og ha i.
  • Kokt ris ved siden av om ønskelig.

Fremgangsmåte:

Legg restene etter lammelåret rett i en stor gryte. Du kan selvfølgelig også bruke vanlig lammekjøtt, men da må du nødvendigvis koke kjøttet lengere, til det er mørt. Men nå tar jeg utgangspunktet i at jeg på forhånd har spist lammelår til middag og har rester igjen. Tilsett ca. 1,5 liter vann. Kok hele lammelåret til du har fått en god kraft fra kjøttetbeinene. Følg med kjøttet, kok det i ca. 1 time. Kjøttet kan bli godt kokt siden det allerede er stekt på forhånd, men det har ikke noe å si.

Når kjøttet er kokt, tar du det opp og skjærer det i fine terninger. Kast beinene, evt. ikke ha dem i gryta iallefall. Del opp paprika og vårløk i fine biter. Charlott-løk og cherrytomater i båter.

Dette er en slumpe gryte, så jeg har ingen fast oppskrift, jeg slumper alltid når jeg lager denne. Så det er viktig å smake til underveis. Mengden jeg har skrevet i oppskriften kommer ann på hvor mye rester man har igjen. Har du mye kjøtt kan du også tilsette mer vann, og lage en større gryte. Se på mengden kjøtt og tilsett tilbehøret i forhold til kjøttmengde.

Tilsett hermetiske tomat, tomatpure og eplejuice. Krydre med worcestershire-saus og soyasaus, chili, salt og pepper. Tilsett kjøttet, paprika, Charlott-løk, vårløk, oliven, sølvløk. Og har du rester av sausen fra lammelårmiddagen er den også nydelig å ha i gryta. Kok opp gryta og helt til slutt, på toppen tilsetter du cherrytomatene.

Kan serveres med ris og eller hvitløksbrød.

Voilà! Klar til servering. 

Dette er helt nydelig! Bon appetitt

Karina ♥

Kommentarer (3)

  1. Spennende! Skal prøve en gang :*
    Forresten, hunder skal aldri ha varmebehandlede bein (de splintrer, farlig farlig), eller bein fra dyr på F (fugl, fisk, får) 😉

    Morsomt å følge bloggen din Karina! Ha en fin kveld 🙂

    1. Det må du gjøre. Haha, jeg skal endre litt på teksten skjønner jeg. Takk for kommentaren, sitter her å skriver i min egen lille boble! Skal ikke gjenta seg!

      Gøy at du følger med, og håper vi sees snart :* Ha en fin kveld snupp!

  2. Hehe, det er fort gjort i en travel hverdag 😉
    Vi sees nok etterhvert, jeg får mer og mer med Alta å gjøre fremover kan det se ut til 🙂

    God natt :*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *